Doğal saç maske yapımı

Herkese tünaydınnn :))

Bugün sizlere benim de kullandığım evde kolayca yapılabilecek bir saç maskesinden bahsetmek istiyorum. Ben bu maskeyi saçımın güçlenmesini, yumuşamasını ve özellikle parlamasını sağlayabilmek adına ayda bir kere saçıma uyguluyorum. Maskenin yapılışı ise oldukça basit.  Kullandığım malzemeler şu şekilde :

2 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 2 damla çam terebentin yağı, bir yumurta sarısı ve son olarak da 1 yemek kaşığı bal. 

Çam terebentin yağı gerçekten çok keskin kokuya sahip bir yağ ancak saç uzatmaya etkisini bir çok yerde okuduğumdan bu tarife bu yağı sonradan ekledim. Badem yağı cildin beslenmesine yardımcı olduğu gibi saçın beslenmesini sağladığı için bu tarz maskelerde zeytinyağı ile beraber olmazsa olmazlardan. Protein içeren yumurta sarısı ve zeytinyağı hem saçların yumuşamasını hem de köklerinin güçlenmesini sağlayarak saça parlaklık kazandırıyor. Bal ise saça nem kazandırdığından benim için bu maskedeki en önemli bileşen :))



Tüm bu malzemeleri bir kap içerisinde iyice karıştırdıktan sonra kuru saçlarıma saç boya fırçası ile saçlarımı boyar gibi uyguluyorum. Daha sonra saçlarımı tarayarak maskenin saçın her tarafına eşit olarak yayılmasını sağlıyorum. Maskenin saça yedirme işlemi bittikten sonra saçımı streçleyerek bu maskeyi 2 saat saçımda bekletiyorum. Streçleme işlemi maskenin saça daha hızlı emilimini sağlıyor  bu arada:)  tabi saç bu şekilde dolaşmak biraz komik oluyor :))) 2 saatin sonunda saçımı iyice duruladıktan sonra rutin saç yıkama işlemime geçiyorum :)



Bu doğal maskeyi özellikle saçımı yumuşacık yaptığı için çok seviyorum :) Sizin uyguladığınız bu tarz doğal maskeler var mı acaba?



Yorumlar

  1. En yakın zamanda deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım bende çam terebentin yağının faydasını çok gördüm bu maskeyi de deneyeceğim. bu arada bloğunu keşif etkinliğinden keşfettim bende beklerim bloğuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten saç için çok faydalı bir yağ, maske umarım sende de işe yarar :-) Bloğuna bakıyorum hemen :-)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benefit High Beam Review

Origins Maske Yorumları

Mac Brick-O-La Ruj Yorumlarım