BB Krem Dosyası - Nivea , Garnier ve Maybelline

Yeni bir haftanın ilk gününden herkese selamlar,

Bugünkü yazımın konusu birçok blogta daha önce incelenmiş olan BB kremler hakkında. Bu BB kremleri bir de benim objektifimden okuyun istedim ve uzun süredir kullanmakta olduğum üç markanın BB kremlerini seçtim :

  • Nivea BB Krem Hepsi Bir Arada Nemlendirici (Hell)
  • Garnier BB Krem - Yağlı Ciltler İçin (Medium)
  • Maybelline Dream Fresh BB Krem (Light)
nivea_garnier_maybelline _BB_krem
BB Kremler


Daha önce Nivea BB Krem hakkındaki görüşlerimi ayrıntılı olarak buradaki yazımda paylaşmıştım, bu sebeple tekrarlamayacağım :-)


Garnier BB Krem

Garnier'in mucizevi cilt kusursuzlaştırıcı olarak nitelendirdiği bu ürün hakkındaki vaatleri şu şekilde:

Anında mükemmel bir cilt için özel bileşenler
>24 saat nemlendirici formül içerir.
 > Antioksidan özellikleriyle bilinen C vitamini türevi ile cildin parlak ve ışıltılı görünmesini destekler.
>Mineral pigmentleriyle zenginleştirilmiş formülü cildinizi anında güzelleştirir.
 >Hafif ve rahat dokusu cildinizle mükemmel bir bütünlük sağlar.
 >GKF 15 ile cildinizi UV ışınlarına karşı korur.








Garnier'in karma veya yağlı citler için çıkartmış olduğu bu BB krem oldukça akışkan ve ince bir yapıya sahip. Ürün bir tüp içerinde ve ürün miktarını kontrol edebilmeyi sağlayan ince bir tüp ağzına sahip. Ancak, kendi adıma ben yine de bu kontrolü sağlayamıyorum, gerçekten çok akışkan bir yapıda.

Bu kremin hafif bir yapıda olduğu konusunda hem fikirim, akışkan bir yapıda olduğundan ötürü cilde yayma konusunda sıkıntı olmuyor, bu da ciltte yapay durmasını önlüyor. Mat bir bitişi yok, ancak parıltılı da durmadığı için dengeli bir şekilde yüze sağlıklı bir görüntü kazandırıyor.

Kapatıcılık konusunda Nivea'dan bir tık geride kalırken, Maybelline Dream Fresh'ten çok daha başarılı. Nivea BB krem zaten bu diğer iki BB kremden çok daha az akışkan ve kremsi bir yapıda. Güneş koruma faktörü ise Nivea'dan daha yüksek iken Maybelline'den daha düşük kalıyor. Bu yüzden özellikle yaz aylarında bir güneş kremi ile desteklenmesi gerekiyor.

Bendeki rengi Medium. Zaten açık ve orta olarak iki ayrı renk seçeneği mevcut. Açık cilt tonuna sahipseniz bende olduğu gibi size de oldukça koyu gelebilir. Bu yüzden kış mevsiminde bu ürünü kullanmakta zorluk çekiyorum.

Maybelline Dream Fresh BB Krem

Maybelline'in bu ürün hakkında vermiş olduğu bilgiler şu şekilde :

Makyaj görünümü olmadan anında taze ve ışıltılı bir ten, jel bazlı formülü sayesinde teninizi kusursuzlaştıracak 8 özellik 1 arada.

  • Doğal ışıltı kazandırır
  • Cilt tonuna uyum sağlar
  • SPF 30 ile UV ışınlarından korur
  • Gün boyu nemlendirir
  • Cilt kusurlarını kapatır
  • Yağ içermez
  • Gözle görülür pürüzsüzlük sağlar
  • Taze bir görünüm sağlar
Bu BB kremi almamda etki olan en önemli özelliği SPF'nin 30 oluşuydu. Aslında bu özelliği dışında çok da ekstra bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Özellikle cilt kusurlarını kapatır, gün boyu nemlendirir özelliklerine hiç katılmıyorum. BB kremlerden zaten bir fondöten kapatıcılığı beklemek doğru değil, ancak bu krem gerçekten renk dengelemede ve cilt kusurlarını kapatmada başarılı değil. 

Yapısı Garnier kadar akışkan değil, Nivea kadar da tok değil. Bu yüzden sürüm ve dağıtma açısından ikisinden de daha rahat. Mat durmuyor, ama öyle yağlandırma da yapmıyor. Yine de sivilceye meyilli yağlı ciltler için bu kremi değil Dream Pure olanı öneririm. Çünkü Dream Fresh' ten daha mat bir yapıda ve içerisinde akne oluşumunu engelleyen salisilik asit bulunduruyor. Tekrar Maybelline'den BB krem alacak olursam tercihim Dream Pure'dan yana olur sanırım :-)

Yazımı daha fazla uzatarak sıkılmanızı istemiyorum :-) Kapatıcılıklarını ve yapısını daha iyi görebilmeniz adına sırası ile BB kremsiz, Nivea, Garnier ve Maybelline uygumalı hallerini ekliyorum. Maalesef havanın kapalı olmasından ötürü gerçek yapılarını yansıtmada başarılı olamadım.


nivea_BB_krem

garnier_bb_krem

maybelline_bb_krem

Kısaca hepsi hakkında fikirlerimi toparlamam gerekirse, benim içlerinde en sevdiğim Nivea'nın BB kremi oldu. Çünkü nemlendirme konusunda gerçekten başarılı bir ürün. Kapatıcılık ve renk dengeleme konusunda benim sıralamam : Nivea, Garnier, Maybelline şeklinde.


Fiyat olarak Nivea diğer ikisinden çok az daha pahalı ama indirimle hepsi aşağı yukarı aynı fiyata alınabilir seviyede. Aslında bu üç BB krem de kullanıldığı yer ve zamana göre kendi avantajlarına sahip. Mesela Maybelline yaz ayları için hem çok daha hafif bir yapıya sahip olması ve hem de SPF' sinin 30 olmasıyla diğerlerinden daha ideal. Kış ayları içinse, Nivea'nın nemlendiricilik konusunda başarılı olmasından ötürü daha kullanışlı, ve tabi biraz daha fazla kapatıcılık istiyorsanız yine Nivea daha başarılı. Garnier benim açımdan diğer ikisinde olduğu gibi ayırı bir özelliği yok. Nemlendirme ve kapatıcılık da orta düzey olduğundan bütün mevsimlerde rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün.

Benim cildim karma olarak nitelendirilecek bir cilt tipi, bu yüzden ben parlama ile karşı karşıya kalmamak adına burun ve alın bölgeleme mutlaka pudra uyguluyorum. Kalıcılık konusunda üçünün de aynı seviyede yani pudra ile sabitlendiğinde yaklaşık 5 saate yakın ciltte başarılı şekilde kaldıklarını düşünüyorum. Yazımın çok fazla uzadığının farkındayım bu yüzden daha fazla uzatmadan burada kesiyorum. Sormak istediklerinizi yorum olarak bırakırsanız yardımcı olmak isterim :-)

Yazılarımı beğeniyorsanız ya da bloğuma destek vermek istiyorsanız lütfen bloğumu ve instagram hesabımı takibe almayı ihmal etmeyiniz :-)

Sevgiyle kalın..






Yorumlar

  1. ben garnieri kullandım hatta hala duruyor ama kıyafetlerimi öyle bi lekeledi bıraktım :) ama kapatıcı özelliği mükemmel bence :)

    ben de bloğuma beklerim canım :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o kadar akışkan ki her yere bulaşıyor malesef :/ geldim, gördüm :-)

      Sil
  2. Merhaba sizi blog keşif etkinliğinden buldum ve takibe aldım. :)
    Bana da beklerim http://bakimliginepig.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, ben sizin bloğunuzu takipteyim zaten :-)

      Sil
    2. Garnier bb kremini kullanıyorum dokusu gayet güzel canım yazın gayet faydalı olmuş :)
      bu arada bloğunu keşif etkinliğinden buldu bende bloğuma beklerim bol sıcak muhabbetle:)

      Sil
    3. Teşekkür ederim canım :-) Gittim bile bloğuna :-)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş. Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bu kremle alakalı değil ama nivea'nın yüz temizleme ürünlerini öneriyor musunuz yoksa yves rocher mi dersiniz ? bu arada erkek olarak kullanmak için lazım.
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :-) Açıkça söylemek gerekirse yüz temizleme ürünlerinde benim tercihim Neutrogena' dan yana, zamanında Nivea'dan çok memnun kalmamıştım. Ama Nivea mı Yves Rocher mi derseniz Yves Rocher derim. Hem içerik olarak da temiz bir marka :-) Ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  5. nıvea gunes kremimi yoksa garniermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markadan ziyade cildinize en uygun ürünü seçmek gerek bu Nivea'dan da Garnier'den de olabilir. Ama iki markadan birini seçmek gerekirse Nivea^yı daha başarılı buluyorum :-)

      Sil
  6. Merhaba :)
    Türkiye'nin yeni e-ticaret merkezi buypasa.com çok yakında açılıyor. Maybelline ürünleri benzersiz kampanyalarla sizi bekliyor. Detaylı bilgiye http://sanalpazar24.net adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. bende garnierin bb kremini kullanıyorum, yağlı ciltler için daha faydalı olur gözeneklerimi tıkamaz diye maybeline dream pure aldım ama hiç memnun kalmadım.

    YanıtlaSil
  8. Niveanın bb kremini 2 kere aldım ve sonuncusunu iade etmek zorunda kaldım. Çünkü cildimde toplanma yaptı gibi bişey yanağımın bi tarafında çizgi gibi koyu remk şeridi çıktı çok iyi dağıtmaya çalışmama rağmen. İlk aldığımda da öyleydi. Yapısı çok yoğun olduğu için sürümü hiç rahat değil ve açık renk olmasına rağmen bana çok koyu geldi rengi eşit dağılmıyor

    YanıtlaSil
  9. ben maybelline kullanıyorum gayet güzel bir kapatıcılığı-benim cildime göre, sivilceli ciltler için birşey diyemem- var fresh bir görüntü sağlıyor cildi cidden pürüzsüz gösteriyor benim şimdiye kadar kullandığım en güzel bb kremlerden.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benefit High Beam Review

Mac Brick-O-La Ruj Yorumlarım

Origins Maske Yorumları